З,  Земеделски Новини

Заместник-министърът на външните работи г-жа Невяна Митева проведе среща с делегация от местния парламент на федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия, Федерална република Германия

Заместник-министърът на външните работи г-жа Невяна Митева  проведе среща с делегация от местния парламент на федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия, Федерална република Германия, ръководена от председателя му г-н Андре Купер.

 

По време на срещата бе обсъдено конструктивното сътрудничество както на двустранно ниво, така и партньорството по ключови теми от европейския дневен ред и в рамките на НАТО. От българска страна бе изразена благодарност за последователната подкрепа на Германия по отношение на основни външнополитически приоритети – присъединяване към Еврозоната, ОИСР, както и отпадане на контрола по сухопътните граници в рамките на Шенгенското пространство.

 

Сред дискутираните теми също бяха руската военна агресия срещу Украйна, както и усилията за засилване на отбранителния и сдържащ потенциал на НАТО.

 

Разгледайте нашите предложения за Български трактори
Иберете от тук

Български трактори на добри цени при изключително качество

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *