Земеделски Новини

Благомир Коцев, кмет на Варна: Градът поема по скоростен път, готови сме с 40 проекта

Благомир Коцев, кмет на Варна: Градът поема по скоростен път, готови сме с 40 проекта

В деня на големия църковен празник Успение на Пресвета Богородица, празник и на община Варна, кметът Благомир Коцев дава интервю за „24 часа“. Той определя управлението на общината като път – заварили са много неравности, намалена видимост и опасни завои, но изоставането е наваксано. Общината се развива в правилна посока – бъдещето на младите хора и създаване на условия, които да ги накарат да изберат Варна пред София или чужбина, казва кметът.

Първите девет месеца от управлението са месеци на проектирането, допълва той, администрацията е успяла да започне работа по 40 проектни предложения.

Когато се преодолеят различията, ще имаме не просто работещ местен парламент, а работещ в името на Варна орган на самоуправление, който да подобрява живота на варненци, коментира отношенията с Общинския съвет кметът Благомир Коцев.

Той засяга и темата с предстоящата промяна в начина на формиране на таксата „битови отпадъци“. „Проблемът със сметосъбирането и сметоизвозването в момента е наболял, в темата са ангажирани целият ми екипи и голяма част от администрацията – чрез разговори, проверки, мобилни камери, санкции“, казва кметът. Той призовава гражданите да станат партньор на общината, защото без повишаване на гражданското съзнание никой кмет и никоя фирма не е в състояние да се справи с проблема.

Кметът изразява неговата и на колегите му от други черноморски общини готовност да съдействат за реализиране на стар и изключително важен проект – автомагистрала или скоростен път между Варна и Бургас.

Интервюто може да прочетете ТУК.

Разгледайте нашите предложения за Български трактори
Иберете от тук

Български трактори на добри цени при изключително качество

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *